Az idei év Magyarország tortái

A 2021-es év győztes ország tortája, a NAPRAFORGÓ torta.

Bár a készítőt, Fodor Sándort a Napraforgó ötletének szárba szökkenésekor a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis egy igazi négy évszakos torta született. Jól esik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával üdítő torta, míg a hűvösebb napokon – amikor melegebb ízekre vágyunk -, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet.
Csokoládés, ropogós talpon, búzalisztmentes, pirítottnapraforgó-őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek. A napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz „szeretik egymást”, körbeérnek az ízek, melyeket a vilmoskörte pálinka még inkább kiemel.

Az év cukormentes tortája pedig a BESZTERCE RÓZSÁJA. 

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. A verseny nyertese az elegáns küllemű, harmonikus ízvilágú, hozzáadott cukor nélküli Beszterce rózsája torta lett, amiben a sárgabarack viszi a főszerepet.

A kiváló gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Friss íze remekül passzol a dióval és az étcsokoládéval, mely szeletenként 12,4 g szénhidrátot és 206,3 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánlott, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.

Augusztus 20-tól mindkettő kapható a Magda Cukrászdában.
Kíváncsian várjuk a véleményeket! A győzteseknek gratulálunk!

A korábbi évek győztes tortái közül is rendelhet a Magda Cukrászdában

Az Őrség Zöld Aranya – Magyarország Tortája 2016

Csokis kaland

Csokis kaland – Magyarország Cukormentes Tortája 2014